wodniacy.net

usiądź przy naszym ognisku
Teraz jest 28 mar 2024, o 19:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 lut 2015, o 23:48 
Offline
admin-moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 21:53
Posty: 5660
Lokalizacja: Ząbki
Z lasem akurat ta ma niewiele wspólnego ale nie wyklucza zrobienia właśnie w lesie na jakimś kamieniu.

Ja akurat często korzystam z pomocy mojego ulubionego kucharza czyli Ogiego i własnie sam przepis biorę od Niego ale za to wszystko razy dwa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: żeby było dużo.
No i ze składnikami to robimy na bogato - jak w żadnej pizzerii.
To może na początek wystąpi sam mistrz


Znajdziecie tam też pyszny i sprawdzony sos do pizzy
A teraz moja pizza
wyszła nam cała miska ciasta więc wystarczyła na trzy pizze wielkości 40 x 40 cm
Całą michę ciasta podzieliłem na trzy części i uwałkowałem trzy kule
Ja piekę pizzę na kafelkach terakoty - to mi pasuje i imituje pieczenie jakby w piecu na kamieniu.
Jak wyżej wspomniałem pizza ma wymiar 40 x 40 cm więc do najmniejszych nie należy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

my zawsze robimy sobie serowe bandy
Obrazek
Obrazek
Obrazek

no i teraz sosik - do wyboru albo pomidorowy albo śmietanowy
Obrazek
Obrazek


Na sos idzie ser a potem składniki do wyboru i według preferencji.
U nas często stosujemy jako składniki do jednej pizzy
duszone pieczarki z cebulką
kurczak krojony w kostkę i smażony z przyprawą gyros
szynka
kiełbasa
salami
cebula surowa
i w zależności co pod rękę podejdzie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A wygląda o tak
Obrazek
Obrazek
Obrazek


zapraszam do samodzielnego wykonania - jest na prawdę pyszna i żadna z pizzerii się do tej nie umywa
smacznego :oki: :oki: :oki:

_________________
ALBUM ZE ZDJĘCIAMI
BLOG - ELTECHOWE PODRÓŻE


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2015, o 00:01 
Offline
admin-moderatorka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 23:32
Posty: 2207
Lokalizacja: Pólka Raciąż
Dzięki! Zrobię na pewno :)
Myślałam, że żartujesz z tymi płytkami :)

_________________
To dobrze – powiedziała Mi. – Mały drań jest o wiele lepszy, bo łatwiej go stłuc


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2015, o 10:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sty 2015, o 20:38
Posty: 1359
Lokalizacja: Warka, Warszawa
Ten ElTech jest niesamowity :lol: Na płytce piecze :lol:
Waść jest pomysłowy jak nikt! :oki:

Pizza wygląda bardzo smakowicie. Lepiej niż w niejednej pizzeri! Super Lechu :oki: :brawo:

_________________
http://kajakczolgowy.blogspot.com

Grupa Kajakowa "MENAŻA 07"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2015, o 12:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sty 2015, o 21:19
Posty: 164
No te kafle, to mistrzostwo :lol: :brawo:.
Nie spływa po nich za dużo na dół?

Pizza wygląda smakowicie, moja żona też bardzo lubi się w coś takiego bawić, więc co jakiś czas mamy podobną ucztę ;). Ostatnio eksperymentuje z ciastem na bardziej ekologicznych mąkach czy jakoś tak (wicie, znam się tylko na jedzeniu :D ).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2015, o 13:29 
Offline

Dołączył(a): 26 sty 2015, o 12:06
Posty: 250
Serowe bandy!!! Że ja na to nie wpadłam! :lup:
Moje ulubione zestawienia składników:
kurczak, pomidory, czosnek, pieczarki, cebula, ser
pomidory, mozzarella, bazylia
kiełbasa, boczek, ogórek kiszony, cebula, ser
szynka, ananas, ser

Zawsze dodaję duże ilości bazylii i oregano.

Podsypanie stolnicy kaszą manną sprawdzone - zgadza się!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2015, o 13:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lut 2015, o 21:34
Posty: 179
Lokalizacja: Górna Wisła
Już jadę Lechu po składniki i zrobimy taką z Dominiką,
oczywiście w komplecie z jasnym pełnym jak u Ciebie :lol: :brawo: .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2015, o 14:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sty 2015, o 21:19
Posty: 164
Maga napisał(a):
Moje ulubione zestawienia składników:
kurczak, pomidory, czosnek, pieczarki, cebula, ser
pomidory, mozzarella, bazylia
kiełbasa, boczek, ogórek kiszony, cebula, ser
szynka, ananas, ser


To jest dopiero pizza na bogato :twisted:.
Maga to chyba warstwowo jak na zapiekance trzeba układać ;).

ps. U mnie ananas na pizze nie ma wstępu ;).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2015, o 14:38 
Offline

Dołączył(a): 26 sty 2015, o 12:06
Posty: 250
Artur, wiadomo, że nie wszystkie zestawy na raz...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2015, o 15:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sty 2015, o 21:19
Posty: 164
Wiadomo, wiadomo :). Chociaż ja lubię jak tak wszystkiego dużo a i takimi 3 porcjami sera bym nie pogardził ;).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2015, o 15:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lut 2015, o 21:34
Posty: 179
Lokalizacja: Górna Wisła
Jak za dużo naładujecie na pizzę to tego nie "uniesie"
i zakalec pewny,
lepiej ciekawą sałatkę czy dodatki-dołożyć obok.
Właśnie zrobiłem sos wg. przepisu,
pachnie w całym domu :brawo: :lol: 8-) .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2015, o 19:52 
Offline
admin-moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 21:53
Posty: 5660
Lokalizacja: Ząbki
No właśnie sos
Ja zawsze robię według przepisu mojego ulubionego mistrzunia i Wam też polecam spróbować - jest na prawdę świetny


Cieszę się że Wy też sobie takie przysmaki robicie bo na prawdę warto a w smaku kupna pizzę zostawia daleko za sobą :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja z Ogim czyli z Paeim gotuję już od paru lat - odkąd zaczął się prezentować na Spryciarzach a potem na YT
Polecam Wam zobaczyć jego stronkę na YT bo warto

_________________
ALBUM ZE ZDJĘCIAMI
BLOG - ELTECHOWE PODRÓŻE


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2015, o 22:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lut 2015, o 21:34
Posty: 179
Lokalizacja: Górna Wisła
Lechu doładowałem mocno :lol: .
Ciasto cieniutkie i chrupiące,palce lizać :brawo: .
Ja nie przepadam za pizzą,ale to insza-inszość :brawo: .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2015, o 23:42 
Offline
admin-moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 21:53
Posty: 5660
Lokalizacja: Ząbki
No - Boguś cieszę się że smakowało i że mogłem coś nowego podrzucić :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
ALBUM ZE ZDJĘCIAMI
BLOG - ELTECHOWE PODRÓŻE


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lut 2015, o 16:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 sty 2015, o 11:54
Posty: 189
Lokalizacja: Góra Kalwaria / Ulaski Stamirowskie
Kurde :!: trzeba zgłosić do administracji żeby ten dział nie był dostępny przed obiadem :evil: kurde :!: się napatrzyłem i mnie głód woła do lodówki :roll:
Jadłem już w pracy parówki na farelce przypiekane, kiełbasę opalarką elektryczną podsmażane a w ITI jak robiłem przy kopiowaniu kaset VHS, to kasety po nagraniu były foliowane i wkładane do pieca żeby folia się obkurczyła. Piec był nieduży, taki na 1 1/2 blachy z piekarnika a w środku był taśmociąg :mrgreen:
Kijem od miotły blokowałem blachę w środku pieca a na na niej robiłem zapiekanki dla całej zmiany :lol:
Do czasu jak się wszyscy rozchorowaliśmy :shock: prawdopodobnie od gazów jakie wytwarzały się z resztek przegrzanej folii.
Wylądowałem na dywaniku z zarzutem że robię dywersję żeby mieć wolne :lol:
Lechu :brawo: TeraKota działa sam sprawdzałem :brawo: Spróbuj TeraPsa :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL