wodniacy.net http://wodniacy.net/ |
|
Małże z pomocą ProCy http://wodniacy.net/viewtopic.php?f=17&t=501 |
Strona 1 z 1 |
Autor: | ManaT [ 1 sty 2016, o 21:35 ] |
Tytuł: | Małże z pomocą ProCy |
Na początek kompletuję składniki. dalej za pomocą nożyka Mora Pro C kroję cebulę w kostkę na dno garnka leję troszkę oliwy i szklę cebulę podczas tej operacji żeby się nie nudzić siekam czosnek i pomidory, bo miałem tylko całe do zeszklonej cebuli dodaję czosnek, pomidory i wino po krótkim gotowaniu do sosu dodaję małże, cytrynę, posiekany koperek, pieprz i odrobinę soli duszę kilka minut raz po raz mieszając iiiii voilà !! do tego chlebek z masełkiem maczany w sosie... mmmmm |
Autor: | ewa [ 1 sty 2016, o 22:00 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
Jakie małże wybierać? Mrożone mogą być? Pięknie gotujesz ManaTku |
Autor: | ManaT [ 1 sty 2016, o 22:35 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
Dzięki Ewa To były mrożone. Pewnie, że najlepiej kupować żywe mule ale jak nie ma to zadowalam się blanszowanymi mrożonymi. |
Autor: | ewa [ 1 sty 2016, o 22:52 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
Ostatnio chciałam zrobić, ale nie wiedziałam jak się do tego zabrać. Dzięki ManiTu!! |
Autor: | eltech [ 2 sty 2016, o 13:01 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
Manatu - w garnku było sporo sosu a w misce już tegoż nie widzę. Czyżby sos był podawany oddzielnie w sosjerce jakoś nie mam przekonania żeby zrobić samemu Co prawda nigdy nie jadłem i zawsze chciałem spróbować ale raczej przez ciekawość. Co prawda ja osobiście za owocami morza niespecjalnie przepadam ale nigdy nie było tak żebym czegoś nie wziął do gęby i nie spróbował. Może się kiedyś załapię na spróbowanie albo do Ciebie albo do Ewci |
Autor: | ManaT [ 2 sty 2016, o 14:52 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
Ostatnie foto nie pokazało tego co miało pokazać, zła perspektywa. Micha był za duża, sos jest razem tyle, że spłynął na dno. Je się to łapami posługując się skorupką jak łyżką. Dodam jeszcze, że jak nie masz obok żony to nie jedz tego za dużo Bo działa |
Autor: | eltech [ 2 sty 2016, o 17:13 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
tak czy owak zanim zrobię muszę spróbować Ewcia - kiedy robisz żebym mógł spróbować bo do Ciebie mam najbliżej oczywiście 1-2 dla sprawdzenia smaku |
Autor: | ewa [ 2 sty 2016, o 18:22 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
Jak tylko będę w Płocku i kupię te robale |
Autor: | eltech [ 2 sty 2016, o 21:16 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
daj znać wcześniej to zwalimy się na degustację |
Autor: | ewa [ 3 sty 2016, o 18:06 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
ok |
Autor: | eltech [ 3 sty 2016, o 19:57 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
a ja tu czekam i czekam i robię się głodny |
Autor: | ewa [ 3 sty 2016, o 20:32 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
Autor: | Czołg [ 4 sty 2016, o 08:47 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
Ładnie to wygląda, ale ja wprost przeciwnie niż Lechu - nawet nie próbuję. No nie przemogę się, żeby nie wiem co |
Autor: | eltech [ 4 sty 2016, o 10:28 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
Czołgu nigdy nie mów nigdy bo już nie raz przekroczyłeś granicę która była nie do przekroczenia |
Autor: | maciekt1000 [ 4 sty 2016, o 11:08 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
Świeże owoce morza to chyba jedne z najlepszych rzeczy do żarcia, to smak natury, morza... Nie rozumiem takiego podejścia jeśli ktoś nie jest wegetarianinem, weganinem czy jaroszem i jada z wyboru mięso. Ale znam ludzi, którzy nie jadają śledzi, flaków czy kaszanki - dlaczego? bo nie... a owocami morza się zajadają. Czołgu jeśli odrzuca Cię struktura i trochę glutowatość niektórych to wystarczy zjeść coś o innej strukturze np. ośmiornicę czy kalmara. Greckie są wyborne -to Prasonisi to nie pranie lecz śniadanie, te z lewej jak stringi podano do stołu |
Autor: | Ryba [ 4 sty 2016, o 23:24 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
No i narobiliście mi ochoty na wynalazki |
Autor: | eltech [ 5 sty 2016, o 00:31 ] |
Tytuł: | Re: Małże z pomocą ProCy |
Ryba Ty też lubisz takie wynalazki |
Strona 1 z 1 | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |