wodniacy.net

usiądź przy naszym ognisku
Teraz jest 23 lip 2018, o 15:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 cze 2016, o 17:47 
Offline
moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 18:44
Posty: 2238
Lokalizacja: Pyrlandia
Mój wodoodporny Lenovo a660 zaczyna mi się nudzić ;) wiec rozglądam się za jakimś trochę większym wyświetlaczem.
Mój typ pada w okolicę > Blackview BV5000

Jest wodoodporny i niedrogi. Ma 5" wyświetlacza i dużą baterie (5000mAh)
Reszta parametrów też nie najgorsza. To co dla mnie ważne to Android 5.1, 2GB ramu, 16GB romu, LTE, GPS i odpowiedni do obsługi tego wszystkiego 4-ro rdzeniowy procek. Recenzje mówią, że działa płynnie.
Parametry > Blackview BV 5000
Cóż więcej wymagać od telefonu za $110 czyli jakieś 440zł? Ta cena oczywiście u ali.
Opinie w necie nad wytrzymałością wyświetlacza na upadki są podzielone i stąd ten wątek, może ktoś taki ma i podzieli się swoja opinią? Lub poleci coś wodoodpornego w podobnej cenie.
YT mówi, że raczej jest dobrze.


_________________
"Co to jest droga to najlepiej dowiedzieć się nogami. A już obowiązkowo bosymi"
Bartoszko - Siekierezada


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lip 2016, o 16:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 23:17
Posty: 237
Lokalizacja: Warszawa/Ząbki
Osobiście nie tak dawno kupiłem sobie Doogee Titans2 DG700. Jeśli bym się wstrzymał to pewnie i bym kupił Blackview ale szukałem na początku telefonu do 500 zł i spieszyło mi się niezmiernie bo z moim starym (telefonem!) to nie wytrzymywałem. Nie mogę już jednak go zwrócić bo stwierdziłem, że jeśli mogę to go zwrócę i dopłacę ok 140 zł do blackview. Okazało się, że mógłbym go kupić zaraz pod moją mieściną, z Polskim serwisem, który jest pod ręką. Opłaca się w zasadzie dopłacić 140 zł dla samej wygody. Nie trzeba czekać, telefon dostępny od ręki, serwis na miejscu.. Słyszałem, że opinie nt. blackview są podzielone. Prawdopodobnie trzeba trafić na dobry egzemplarz a w przypadku towaru wysyłkowego z Chin trzeba by było go odsyłać, czekać potem testować. Ogólnie rzecz biorąc kupując za wyższą cenę na miejscu oszczędzam tak zwanego pierdzielenia się z reklamacjami i oczekiwaniem na wysyłkę i serwis. Do rzeczy - Kupiłem Doogee'a i póki co jestem zadowolony. Bateria 4000 mAh, o 1000 mniejsza niż Blackview, mniej ramu ale na chwilę obecną przy normalnym użytkowaniu telefonu w ogóle się nie zacina i nie zanosi się by się to szybko zaczęło. Jestem zadowolony. Wodoodporność jest prawdziwa. Sprawdzałem wielokrotnie - Działa. Upadł mi dopiero parę razy i ani rysy. Myślę, że Doogee też będzie świetnym telefonem, jeśli ktoś szuka taniego i odpornego smartfona ;)

_________________
eltechowe.blog.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lip 2016, o 21:50 
Offline
admin-moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 21:53
Posty: 4811
Lokalizacja: Ząbki
Od siebie tylko dodam że ostatnio w niedzielę jak wyskoczyłem nad zalew popływać a Młody do mnie rowerem dojechał
( zrobił w sumie ok. 60 km ) z telefonem na wierzchu bo jechał na gpsie to w pewnym momencie padł mu system.
Wyświetliły się jakieś chińskie krzaczki i nic z telefonem nie można było zrobić.
Miał w poniedziałek gonić z nim do serwisu
Okazało się jednak że późnym wieczorem podłączony do kompa pojawił się polski system tylko jakby po hard resecie więc musiał sobie pewne rzeczy od nowa poinstalować
Stawiam że na tym słońcu ( a w niedzielę dawało jak głupie no i telefon jest czarny ) przegrzał się procek w telefonie i stąd problem
Ja do wieczora ostygł w domu to się pojawił system

_________________
ALBUM ZE ZDJĘCIAMI
BLOG - ELTECHOWE PODRÓŻE


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lip 2016, o 07:51 
Offline
moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 18:44
Posty: 2238
Lokalizacja: Pyrlandia
Całkiem możliwe, że to od temperatury. Podczas nawigowania telefon jest bardziej obciążony. Załącza się GPS, nawigacja, telefon pobiera dane z neta no i wyświetlacz też swoje dodaje. Obciążenie procka oraz zapełnienie RAMu jest spore, więc telefon się grzeje i wiesza. A gorący telefon prócz tego, że się wiesza to jeszcze bardzo źle wpływa na akumulator, który nienawidzi przegrzewania. Jak tylko da się wyczuć minimalne "spuchnięcie" akumulatorka to już trzeba rozglądać się za nowym. Zajechałem tak dwa aku w moim A-660, telefon nawigował w samochodzie na szybie przez którą dostawał słoneczko.

_________________
"Co to jest droga to najlepiej dowiedzieć się nogami. A już obowiązkowo bosymi"
Bartoszko - Siekierezada


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lip 2016, o 10:46 
Offline
admin-moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 21:53
Posty: 4811
Lokalizacja: Ząbki
Bateria to chyba nie bo Młody wspomniał że na baterie to mu inny alarm się pojawia

_________________
ALBUM ZE ZDJĘCIAMI
BLOG - ELTECHOWE PODRÓŻE


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2017, o 11:55 
Offline
moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 18:44
Posty: 2238
Lokalizacja: Pyrlandia
Po około półrocznym użytkowaniu Blackview BV5000 odradzam zakup tego sprzętu.
Już w pierwszych dniach po lekkim deszczu telefon zdechł. Nabrał wilgoci do środka i padł wyświetlacz.
Z naprawy gwarancyjnej wrócił podrapany i niedokładnie złożony. Wymienili na nowy egzemplarz.
Smartfon działa dobrze i szybko, GPS szybciutko łapie fixa, zdjęcia marne, ogromna bateria wystarcza na długo, ale za to lekki to on nie jest.
Klapka tyla popękała, nie wiem dlaczego. Zamówiłem nową. Dzisiaj rano telefon wysunął mi się z ręki i upadł na dywan.
LCD do wymiany. A miał być pancerny i wodoodporny :lup:

_________________
"Co to jest droga to najlepiej dowiedzieć się nogami. A już obowiązkowo bosymi"
Bartoszko - Siekierezada


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2017, o 13:16 
Offline
admin-moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 21:53
Posty: 4811
Lokalizacja: Ząbki
no i co ja teraz mam kupić :lup: :lup: :lup:

_________________
ALBUM ZE ZDJĘCIAMI
BLOG - ELTECHOWE PODRÓŻE


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2017, o 13:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 23:17
Posty: 237
Lokalizacja: Warszawa/Ząbki
Na pewno nie Blackview i na pewno nie dooge titans 2. W sumie nic z chińczyków bo będą tylko niemiłe wspomnienia. Kup coś normalnego ojciec.

_________________
eltechowe.blog.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2017, o 13:37 
Offline
admin-moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 21:53
Posty: 4811
Lokalizacja: Ząbki
łatwo powiedzieć - kup coś normalnego za 500 zł
tylko co żeby było duże wodo i wstrząsoodporne oraz miało dużą baterię

_________________
ALBUM ZE ZDJĘCIAMI
BLOG - ELTECHOWE PODRÓŻE


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2017, o 18:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 sty 2015, o 12:23
Posty: 365
Lokalizacja: Piastanów
Mam Xcovera 3 i daje radę. Kąpałem się z nim już 2 razy i nie tylko nic mu nie było, ale zaraz po kąpieli z niego dzwoniłem. Nie było "panie doktorze! mój smartfon nie reaguje na mój dotyk, czy to kryzys?"

Bateria trzyma do 4 dni (oczywiście ze sporadycznym używaniem GPS-a i netu) i co ważne jest wymienna i łatwo dostępna. Co do ceny się nie wypowiem (ja swojego mam za złotówkę).

_________________
Jo sem batyak, jo sem strašny netoperek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2017, o 20:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 maja 2015, o 08:47
Posty: 35
Lokalizacja: Żerań
Potwierdzam to co pisze Batyak, bo też mam Xcovera 3.
Przy normalnym korzystaniu moja bateria trzyma do 7 dni :shock:
Kilka razy był już mokry, raz lądował na betonie i działa jak trzeba.
Jedyne co jest dziwne (ale to chyba wszystkie smartfony tak mają) jak ekran jest mokry (zalany wodą) to dotyk słabo reaguje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2017, o 22:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lut 2015, o 10:55
Posty: 63
Lokalizacja: Warszawa
Też mam Xcovera 3 i przez 1.5 roku sprawuje się dobrze. Jedyne do czego mogę się przyczepić to GPS orientuje się dobre pół godziny, ale to prawdopodobnie dlatego, że włączam go bardzo rzadko - raz na miesiąc może.

Kąpał się już parę razy i nie było problemu. Raz po kąpieli mnie zaskoczył inteligencją, jakby jakoś wyczuł wilgoć bo wyświetlił komunikat, aby sprawdzić tylną klapkę.

W trybie oszczędzania baterii wytrzymuje do 10 dni przy sporadycznych rozmowach i sms-ach z wyciszonym dzwonkiem i wyłączonymi wibracjami.

Opatrzyłem go gumową obudową i szkłem hartowanym, upadł parę razy i nic się nie stało.

_________________
http://ludzkietropy.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sty 2017, o 11:24 
Offline
moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 18:44
Posty: 2238
Lokalizacja: Pyrlandia
eltech napisał(a):
łatwo powiedzieć - kup coś normalnego za 500 zł
tylko co żeby było duże wodo i wstrząsoodporne oraz miało dużą baterię


Lesiu bierzemy tego! Dooge T5s - cena u Ali poniżej 100$, w Polsce poniżej 600zł - Bateria 4500mAh
Tutaj crash test >> https://www.youtube.com/watch?v=cgTyOfo7L70

Doogee T5 występuje w trzech wersjach
T5
T5 lite
T5 s

Dla mnie wystarczy pancerność i wodoodporność IP67, mocna bateria 4500 mAh, ekran 5", LTE, GPS, GLONASS,
Wybieram wersję z prockiem 4 rdzenie, 2GB RAM, 16GB ROM oraz bez krokodylowej skórki, czyli T5 s.


PS
Już kupiony :)
Z gwarancją wymiany w razie awarii (nie naprawy) kosztował 376,56 PLN
Zobaczymy za miesiąc co przyjdzie ;)

_________________
"Co to jest droga to najlepiej dowiedzieć się nogami. A już obowiązkowo bosymi"
Bartoszko - Siekierezada


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sty 2017, o 19:23 
Offline
admin-moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 sty 2015, o 21:53
Posty: 4811
Lokalizacja: Ząbki
No to czekam na Twoje wrażenia z obsługi i zamaczania fonika

_________________
ALBUM ZE ZDJĘCIAMI
BLOG - ELTECHOWE PODRÓŻE


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL